Over Eos

Irene Roozenburg

Al ruim dertig jaar werk ik met mensen. Het aangrijpingspunt is steeds het lichaam en het bewegen. Mijn startpunt ligt in het onderwijs, als lerares lichamelijke opvoeding. Vanuit dit fysieke bewegen verdiepte mijn interesse zich naar wat mensen doet bewegen van binnenuit en hoe zij zich daarbij voelen. Ik werd psychomotorisch-therapeut (PMT) in de psychiatrie. Tegelijkertijd volgde ik de opleiding bij de School van Body & Soul tot Neo-hypnotherapeut. Mede hierdoor, besloot ik te gaan werken in mijn eigen praktijk EOS voor gezondheid& bewustwording. In 1992 naam ik afscheid van het PZZ (Psychiatrisch Ziekenhuis Zeeland). Vanaf deze tijd heb ik meer opleidingen, trainingen en workshops gevolgd op het gebied van adem-, lichaamswerk, regressie therapie en familieopstellingen.

Vooral de laatste 15 jaar laat ik mij spiritueel inspireren zowel in mijn persoonlijk leven als in het werken met klanten.

Door mijn werk, supervisies, intervisies en levenservaring, heb ik geleerd aandachtig te luisteren, de juiste vragen te stellen en mijn intuitie te volgen. Hierdoor voelen de meeste klanten zich gehoord en gezien en krijgen ze zicht op wat er bij hen speelt.

Dit schept veiligheid om een therapeutisch proces te starten. Door het velen werken met mensen in bewegingssituaties, ben ik steeds meer in staat om zelfs met de subtielste lichaamssignalen therapeutisch te werken. Hierdoor komen klanten tot hun kern en essentie.

Visie

Wat kleine kinderen kunnen oproepen!

Als je naar kleine kinderen kijkt dan zie je ze rennen, springen en van het leven genieten. Niet vreemd, dat volwassenen zich hiertoe aangetrokken voelen en hierdoor geraakt worden. Helaas, vraagt het leven van alledag, met een berg aan dagelijkse verplichtingen en routines al snel weer de volle aandacht. Weg is dit moment van verrukking en zomaar gelukkig zijn. Het leven is soms eentonig, middelmatig of zwaar. Zou je het leven niet net als kinderen blij, verwachtingsvol en spontaan tegemoet willen treden?

EOS, De Godin van de Dageraad.

Ik geloof dat je met vreugde en geluk in het leven kunt staan. Vandaar dat ik mijn praktijk heb vernoemd naar de Griekse Godin van de Dageraad, EOS. De zon gaat elke dag onder en komt de volgend dag weer op.  Soms versluiert een wolkje het zonlicht,maar dat is tijdelijk. Ook wij kunnen elke dag opnieuw een keuze maken, hoe wij willen (gaan) leven.

Een leven wat we gewend zijn maar ons niet gelukkig maakt of een leven dat klopt bij wat we van binnenuit voelen en wat geleefd wil worden.

Leermomenten

Het mooie aan het leven is, dat we veel situaties tegenkomen, die ons bewust maken en leren voelen of we op de voor ons goede weg zitten. Voelen we ons door de genomen keuzes opgelucht en gelukkig of wringt er iets en zijn we juist angstig en zorgelijk? Is het laatste het geval, dan is er werk aan de winkel. Een ander leven creëren, wat meer overeenkomt met onze verlangens.

De eerste stap is inzicht krijgen in je patronen. Welke overlevingsstrategieën heb je jezelf aangeleerd om jezelf te beschermen en staande te houden?

Deze zelfde aangeleerde overlevingsstrategieën kunnen je nu echter in de weg staan om het leven te leiden wat bij je past.

Dat zal eerst duidelijk en bewust moeten worden. Dan pas kun je afscheid nemen van de patronen, die je niet meer nodig hebt. Daarna komt er ruimte om zelf te beslissen hoe je je leven wilt vormgeven.

 

Wat heb je dus te doen?

  1. Patronen uit het verleden, (h)erkennen, verwerken en loslaten.
  2. Contact maken met wie je werkelijk bent.
  3. Inzicht krijgen in wat je nodig hebt om je goed te gaan voelen.
  4. De kracht in jezelf terugvinden.

Bekijk hier het aanbod!