Wat zeggen klanten over Irene?

Hieronder volgen enkele klantenreacties, van klanten  die voor kortere of langere duur therapie gevolgd hebben bij mij.

Ze kan goed schakelen naar een manier van behandelen, die bij mij als klant past. De behandelingenbij EOS hebben veel nut en invloed op mij.

De therapeut Irene, heeft veel kennis en inzicht in processen.

Ze kan goed schakelen naar een manier van behandelen, die bij de klant past.
Ik ben tevreden omdat alles in een veilige en prettige sfeer te bespreken is. Ik heb in het verleden vaker een behandeling of gesprekken gehad, maar daarvan had ik niet het idee, dat ik er veel mee vooruit gekomen ben. Dat kwam meer door inzet van mezelf.
De behandeling bij EOS heeft veel meer nut en invloed gehad (ook onbewust volgens mij, naast bewust).

Omdat wij er samen niet goed uitkwamen, hebben wij samen de stap gezet om in relatietherapie te gaan. 

In onze relatie speelde altijd de vraag: samen verder en invulling geven aan de kinderwens van een van ons of elkaar loslaten en zonder elkaar verder gaan.

Via internet kwamen wij bij Irene uit en hebben gelijk contact opgenomen. Door de juiste vragen te stellen en ons ruimte te bieden om met elkaar te praten, heeft Irene bij ons het proces op gang gebracht.

Door ons verschillende inzichten te geven over onze beelden, referenties en patronen en door gericht huiswerk, hebben wij stappen kunnen zetten en dat heeft ervoor gezorgd dat wij meer verdieping kregen in onze relatie.

Het was fijn om met elkaar te werken aan onze relatie. De relatietherapie was voor ons de juist stap.

Na 5 sessies bij Irene hebben wij de juiste tools meegekregen om met elkaar verder te gaan, in gesprek te blijven en patronen te doorbreken.

Wat ik o.a. geleerd heb van Irene:

naar mijn gevoel te kijken en te luisteren, begrip voor mijn eigen gevoel te hebben en niet alleen van een ander, meer ruimte voor mezelf innemen, kijken naar mijn verleden, mogen praten over mijn verleden, verdrietig mogen zijn, inzicht waarom ik geworden ben wie ik ben, mezelf accepteren. Ik ervoer de therapie als ‘op maat gemaakt’, het pastte precies bij mij. 

Soms kom je er in je eentje niet uit!

Je voelt dat iets je remt in je leven maar je weet niet precies wat. Toen de pijn bij mij te groot werd kwam Irene op mijn pad nadat ik een tv programma had gezien over rebirthing. Het zag er lekker heftig emotioneel uit, dus dat leek me wel goed om te doen. Ik heb de stap gezet en heb groepstherapie gedaan en individueel. Het was de beste stap en investering van mijn leven. Dat ik de therapie deed is nu 25 jaar geleden maar ik gebruik veel van wat ik geleerd heb nog dagelijks. Irene is zeer begaan en geeft alles wat ze heeft om jou te helpen vrijer te worden en los te komen van wat jou dwars zit, remt en pijn doet of verdriet geeft. Je krijgt nieuwe inzichten die vaak leiden tot dat “Oh, zit dat zo in elkaar” moment. Mijn advies: Ruim die oude rommel op en begin je nieuwe leven.

Irene is in staat gebleken om in korte tijd op een laagdrempelige wijze inzicht te verschaffen in de oorzaak van mogelijke problemen.

Inzicht in patronen, maar ook begrip voor personen en verbanden tussen deze personen geven een handvat waarmee de eigen rol/positie en het eigen handelen daarin een plek krijgt.

Daarna weet zij uitstekend de kracht en het zelfvertrouwen aan te boren waardoor de behandelde zelfstandig aan de slag kan om anders naar dezelfde werkelijkheid te kijken dan wel er anders mee om te gaan. Dank.

Door het stellen van de juiste vragen heeft Irene gezorgd,

dat ik negatieve patronen heb leren herkennen, die ik nu kan doorbreken. Zelfs op vrijdagmiddag is Irene nog uiterst scherp en kan daardoor haar uitstekende observatie van non-verbale communicatie op het juiste moment gericht doorvragen. Hoewel dergelijke confrontaties niet altijd direct prettig voelden, ging ze deze niet uit de weg en heeft met de nodige humor de juiste tips gegeven om verder te kunnen. Het huiswerk was een goede manier om de besproken thema’s thuis nog eens samen te vatten en met mijn vrouw door te nemen. Bedankt, Irene!

Ik had een hoofd dat nooit stopte met denken; Verdriet dat maar niet overging; Een lijf dat niet altijd meewerkte; Ik sliep ‘s nacht niet tot een enkel uurtje. 

Ik had al heel veel uitgeprobeerd en vele raadgevingen opgevolgd, maar helaas geen resultaat. Wel hielp het om bij Irene een therapie op te starten. Zij luistert goed, zonder oordeel. Ze leert je luisteren naar jezelf, naar je lijf, naar je ziel. Ze vraagt aan jou en leert jou wat je nodig hebt en wat jouw lijf en hoofd nodig hebben om je fijn, blij en rustig te voelen. Je krijgt huiswerk, ze raadt je een boek of DVD aan en een dagboek bij te houden. Ze heeft een groot gevoel voor humor.

Heerlijk. En het belangrijkste het werkt echt. Na een half jaar kon ik weer slapen……

Door de juiste vragen te stellen, heeft Irene mij van een probleem afgeholpen

, waar ik als 66-jarige mee geconfronteerd werd. Mede dankzij haar heb ik de 3e weg gevonden. Blijkbaar is er meer dan ja en nee, zwart en wit en voor en tegen. Het heeft me zelfs een mantra opgeleverd wat ik iedere dag honderden keren zeg en zing. Bedankt!

De therapie heeft mij geholpen patronen helder te krijgen. 

Deze had ik in de loop der jaren opgebouwd ter verdediging van mezelf. Zij stonden mij niet langer ten dienste. Ik heb de combinatie van verschillende therapievormen als erg prettig ervaren. Ik heb er nooit spijt van gehad en het hele proces is een verrijking voor mij geweest en is het nog steeds.

“Ik doe het niet goed”, “Ik kan niets”, “Ik ben niets”, “Wat zullen ze wel niet van me denken”. 

Dit waren  enkele gedachten die regelmatig door mijn hoofd rondspookten; mijn gemoedsstemming en daarmee mijn gedrag sterk beïnvloedden.

Vanuit het besef dat ik het mezelf in mijn leven moeilijker maakte dan nodig, heb ik hulp bij Irene gezocht om de negatieve (gedachte)patronen te doorbreken. Door me bewust te worden van mijn mechanisme is het mogelijk eerder in te grijpen en de neerwaartse spiraal te keren.

Door de therapie heb ik verder een eerste stap gezet om meer in mijn lichaam te komen en voelen, in plaats van te redeneren. Al met al kom ik hiermee dichter bij mezelf, word ik zelfbewuster en kom ik makkelijker in het leven te staan en daar was ‘t om te doen.

Wie ben ik eigenlijk?

Aan de hand van de sessies met Irene is bovenstaande vraag voor mij beantwoord. Waar beeldvorming verkregen door een ander, voor mij verweven zat in hoe ik was en wat ik deed, ga ik nu uit van mezelf.

Je bent wie je bent en je hoeft jezelf niet beter voor te doen om een positief beeld over jezelf te krijgen. Zolang je ieders keuzes maar respecteert.

Irene, bedankt voor je wijze woorden en het vasthouden van de spiegel.

De sessies bij Irene betekenen voor mij een verrijking van mijn leven.

Ik kwam bij haar omdat ik geen innerlijke rust kon vinden en nog worstelde met zaken uit het verleden. Ik kampte met angstaanvallen, verdriet en een gebrek aan stabiliteit. Ik heb geleerd oud verdriet te uiten, heb duidelijk gekregen waar mijn patronen voor stonden. Na verloop van tijd leerde ik zelf te kiezen wat goed was voor mij en niet steeds de ander op de eerste plaats te zetten. Ik red het nu op eigen kracht en heb al meer dan een maand geen rustgevend tabletje gepakt….

Waarom mijn keuze voor deze therapie? 

Alleen met gesprekken kwam ik voor mijn gevoel niet wezenlijk verder. De lichaamsgerichte omgeving en het ademen waren de ingang om opnieuw contact met mezelf te maken. De veilige omgeving was uitnodigend voor mij om mij naar binnen te keren en me open te stellen.

Wat ik niet had verwacht is dat de problematiek zich op diverse terreinen tegelijkertijd afspeelt.

Ik heb 3 jaar therapie gehad

Een lange periode, ja dat is zo, maar niet alle ontwikkelingen gaan even snel en ik wist en weet dat het bij mij tijd kost. Juist het respect hiervoor is voor mij erg belangrijk geweest. Als ik zie waar ik nu sta heeft de therapie mij uiteindelijk veel opgeleverd, al zijn er periodes geweest dat ik het gevoel had dat ik er veel minder aan had.  Ik sta nu stil bij mijn gevoel en wat ik nodig heb op een bepaald moment. Ik heb nu minder het gevoel dat het leven met mij aan de haal gaat en ik heb geleerd dat ik sterk genoeg ben om keuzes te maken en aan te geven wat ik wil en hoe ik iets wil.

Tot zover enkele klantenreacties over Irene Roozenburg, therapeut bij Praktijk EOS.

Bekijk het aanbod: